Γενικά

Άνοιξη! Καιρός για βόλτες! Οι αγαπημένες μας συμβουλές για να ξεκινήσει το παιδί σας ποδήλατο

Η εκμάθηση ποδηλασίας μπορεί να είναι διασκεδαστική και τρομακτική, αλλά το να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι η το ήμισυ του παντός.

Γνωρίζουμε από τις εμπειρίες μας στο παρελθόν ότι η εκμάθηση του ποδηλάτου είναι γεμάτη ενθουσιασμό και τρόμο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Θυμάστε την πρώτη σας εμπειρία ποδηλασίας;

Μαθαίνοντας να οδηγώ ένα ποδήλατο:

Εύρεση του κατάλληλου εξοπλισμού

Ζητήσαμε από τους ειδικούς συμβουλές σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε το ποδήλατο με το παιδί σας και οι συμβουλές τους επικεντρώθηκαν στο να αποκτήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για το παιδί σας και να βρείτε ένα ασφαλές μέρος για άσκηση.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ποδηλάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το παιδί σας να νιώσει άνετα με αυτό πριν προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

Τρίκυκλα

Τα τρίκυκλα έχουν πετάλια, ώστε το παιδί σας να μπορεί να μαθαίνει να κινείται μόνο του με ασφαλή τρόπο. Έχουν εξαιρετική ισορροπία και σταθερότητα και είναι κατάλληλα για παιδιά από δέκα μηνών έως και τη στιγμή που θα νιώσουν έτοιμα να πάνε στο επόμενο επίπεδο.

Ποδήλατα ισορροπίας

Τα ποδήλατα ισορροπίας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ξεκινήσει το παιδί σας να κάνει ποδήλατο. Τα ποδήλατα ισορροπίας είναι σαν τα κανονικά ποδήλατα αλλά χωρίς τα πετάλια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 15 μηνών έως και  6 ετών.

Το παιδί σας μπορεί να μάθει να ισορροπεί, να οδηγεί και να αποκτά εμπιστοσύνη σε δύο τροχούς νιώθοντας ασφαλές γνωρίζοντας ότι έχει τα πόδια του στο έδαφος.

Πατίνι

Ένα πατίνι μπορεί να προσφέρει έναν εξαιρετικό εναλλακτικό τρόπο για να μάθει το παιδί σας ισορροπία. Ένα πατίνι διαχωρίζει τη λειτουργία χειρισμού του τιμονιού και  εξισορρόπησης από τη λειτουργία του πεταλιού, ώστε το παιδί να μπορεί να επικεντρωθεί στην εκμάθηση ισορροπίας χωρίς την απόσπαση της προσοχής των πεταλιών.

Αξεσουάρ

Το βασικότερο αξεσουάρ για όλα τα παραπάνω είναι το κράνος. Τα κράνη συνιστώνται ιδιαίτερα για μικρά παιδιά.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για μάθηση;

Το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι είναι μια χαρά και η άσφαλτος είναι μια καλή ομαλή επιφάνεια, αλλά εάν έχετε ένα κοντινό πάρκο με κοντό στεγνό γρασίδι ή μια πλατεία είναι ακόμα καλύτερα. Όσο ευρύτερη η περιοχή τόσο το καλύτερο, έτσι δεν ανησυχούμε για εμπόδια. Προσπαθήστε να βρείτε μια ήπια κλίση αν μπορείτε.

Δείτε εδώ όλες τις προτάσεις μας για πατίνια και ποδήλατα και ξεκινήστε τις βόλτες!!